Program Pendidikan Kanser Usus | CLINICAL AND CANCER RESOURCE EDUCATION UNIT (CCARE)
» NEWS » Program Pendidikan Kanser Usus

Program Pendidikan Kanser Usus

SERDANG, 17 Mac 2016 - Bertepatan dengan tema bulan kesedaran kanser usus pada bulan Mac, Pusat Sumber dan Pendidikan Kanser (CaRE) telah menganjurkan Program Pendidikan Kanser Usus yang telah disampaikan oleh Prof. Madya Dr. Mohd Faisal Jabar, Ketua Jabatan Surgeri, Fakulti Perubatan & Sains Kesihatan, UPM. Program pendidikan ini telah berlangsung di Bilik Seminar CaRE bermula jam 10.00 pagi hingga 12.00 tengahari. Program ini telah disertai oleh 70 orang peserta yang terdiri daripada profesional kesihatan, survivor kanser dan orang awam.

Objektif program ini diadakan adalah untuk meningkatkan pengetahuan dan kefahaman peserta tentang kanser usus merangkumi faktor risiko, simptom, kaedah diagnostik dan rawatan.

Prof. Madya Dr. Mohd Faisal Jabar sedang memberikan ceramah kepada peserta yang hadir

Para peserta yang hadir untuk mendengar ceramah kanser usus

Date of Input: | Updated: 05/01/2023 | aimerul

SXDTOAC~