Pameran Kesedaran Kanser Wanita Di INTROP | CLINICAL AND CANCER RESOURCE EDUCATION UNIT (CCARE)
» NEWS » Pameran Kesedaran Kanser Wanita di INTROP

Pameran Kesedaran Kanser Wanita di INTROP

Serdang, 21 Ogos 2014 Pusat Sumber & Pendidikan Kanser (CaRE) telah mengadakan pameran kesedaran kanser wanita bertempat di Tingkat 1, Institut Pertanian Tropika (INTROP) UPM bermula jam 2.00 petang hingga 5.00 petang. Objektif program ini adalah untuk mempromosikan CaRE sebagai sebuah pusat yang menawarkan pendidikan, saringan, pengurusan dan perkhidmatan sokongan kanser kepada masyarakat. Selain itu, program ini juga dapat memberi maklumat dan kesedaran kepada peserta tentang penyakit kanser wanita terutamanya kanser payudara. Program ini telah melibatkan seramai 20 orang kakitangan INTROP yang berminat. Program bermula dengan ceramah yang disampaikan oleh Dr. Hakim dari Hannamar Medical dan berakihr dengan lawatan peserta ke lokasi pameran dan saringan kanser payudara.

Peserta mempelajari kaedah pemeriksaan sendiri payudara (PSP) dari kakitangan CaRE

Date of Input: | Updated: | amir_peli

SXDTMAk~