Bengkel Bahasa Inggeris (Sesi 1) Di Rumah Amal Limpahan Kasih (RALK), Puchong, M | UNIT SUMBER PENDIDIKAN KANSER DAN KLINIKAL (CCARE)
» BERITA » Bengkel Bahasa Inggeris (Sesi 1) di Rumah Amal Limpahan Kasih (RALK), Puchong, M

26 Mei 2015 – Pusat Sumber & Pendidikan Kanser (CaRE) telah mengadakan Bengkel Bahasa Inggeris sesi 1 di bawah Program Insaniah –Sihat, Sejahtera Dan Berjaya yang juga dikenali dengan nama SSB. Bengkel ini bertempat di Pusat Pendidikan Rumah Amal Limpahan Kasih (RALK), Puchong, Malaysia dari jam 10.00 pagi hingga 1.00 petang. 3 orang pelajar sarjana dari Universiti Putra Malaysia (UPM) iaitu En. Othman bin Abdul Kareem, Cik Hairunnisa Zasenawi dan Cik Razalina Ismail telah dilantik sebagai fasilitator untuk program ini. Input dan bahan pengajaran untuk program ini adalah di bawah seliaan Dr. Habsah Hussin, Pensyarah Fakulti Pengajian Pendidikan UPM. Seramai 50 orang pelajar RALK menyertai sesi ini yang mengandungi modul seperti Simple knowledge about English Test, Body Parts, Present Tense (Habitual Activities) dan Simple Verb To Be.

Cikgu Razalina menggunakan kaedah pembelajaran yang interaktif dan memudahkan pelajar untuk memahami

Pelajar sedang membuat kuiz Silang Kata bertajuk Body Parts

Pelajar sedang memberi fokus dengan topik yang sedang diajar oleh En. Othman

Bengkel Bahasa Inggeris ini merupakan projek khas di bawah dana Universiti Putra Malaysia bagi merancang dan melaksanakan aktiviti pemindahan ilmu dan pengembangan dari universiti kepada kumpulan sasar dalam komuniti. Di bawah projek ini, terdapat empat (4) objektif utama yang mensasarkan peningkatan ilmu pengetahuan dan kemahiran dalam bidang pendidikan kesihatan dan keusahawanan. Bengkel Bahasa Inggeris merupakan salah satu sub-projek dalam meningkatkan pengetahuan Bahasa Inggeris pelajar-pelajar RALK.

Seterusnya, tiga (3) sesi lagi bengkel ini akan dijalankan mengikut jadual dan pembelajaran yang lebih interaktif untuk mencapai objektif pemindahan ilmu kepada pelajar RALK.

Tarikh Input: | Kemaskini: | amir_peli

SXETTAF~